Als je opzoek bent naar een elektrische 7-zitter is het aanbod vrij klein en de prijzen vaak hoog. Bij hybride 7-zitters is dit gelukkig niet het geval! Het aanbod hybride 7-zitters is een stuk uitgebreider en er zijn modellen in verschillende segmenten, van klein tot groot.

In deze blog bekijken we de meest populaire hybride 7-zitters uit verschillende segmenten.

Hyundai Santa Fe

De nieuwe Hyundai Santa Fe is een echte 7-zitter. Als we een blik werpen op de prijslijst is dit model enkel te verkrijgen in meer dan 5 zitplaatsen.

De Hyundai SANTA FE combineert stedelijk comfort met avontuurlijke veelzijdigheid, waardoor hij geschikt is voor zowel het stadsverkeer als het verkennen van de buitengebieden. Dit vlaggenschipmodel van Hyundai biedt geavanceerde technologieën en krachtige prestaties die je helpen om van elke rit te genieten, ongeacht je bestemming. Verkrijgbaar als Hybrid en Plug-in Hybrid, biedt de SANTA FE een efficiënte aandrijflijn die de kracht van een elektromotor combineert met die van een verbrandingsmotor. Hierdoor wordt brandstofverbruik verminderd en de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt. Het Plug-in Hybrid model kan eenvoudig worden opgeladen aan een laadpaal of stopcontact, wat zorgt voor de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden met één druk op de knop.

Met zijn ruime interieur, lange wielbasis en onderscheidende ontwerp, biedt de SANTA FE voldoende comfort voor zowel gezinnen als groepen vrienden. Deze SUV is ideaal voor iedereen die van alledaagse uitstapjes iets bijzonders wil maken, en zorgt voor een perfecte balans tussen stadse elegantie en robuuste avonturen in de natuur.

Hyundai-Santa_Fe - Hybride auto met 7 zitplaatsen
hyundai-santa_fe-hybride-7-zitte

Toyota Highlander

De Toyota Highlander is een echte gezinsauto. Standaard heeft het model 7-zitplaatsen en een zee van ruimte in het interieur. Echter liggen de prijzen wel vrij hoog. In de prijlijst staat het model namelijk vanaf € 71.495,-.

De Toyota Highlander Hybrid combineert krachtige prestaties met een lage milieu-impact, ideaal voor zowel snelwegen als stadsverkeer. De geavanceerde 2,5 liter High Power Hybrid motor biedt flexibiliteit en efficiëntie, waardoor je altijd de juiste balans vindt tussen kracht en brandstofbesparing. Met de keuze uit vier verschillende rijmodi—NORMAL, ECO, SPORT en EV—pas je de rijervaring eenvoudig aan je behoeften aan. In de SPORT-modus geniet je van krachtige acceleraties en een snelle respons, terwijl ECO en EV zorgen voor een stille en zuinige rit.

De Highlander Hybrid is niet alleen veelzijdig op de weg, maar ook praktisch. Hij heeft genoeg kracht om een aanhanger van 2.000 kg te trekken, wat hem geschikt maakt voor avonturen of zwaardere ladingen. Het intelligente AWD-i systeem schakelt automatisch in wanneer extra grip nodig is. Door de toevoeging van een elektromotor op de achterwielen worden slippen en gripverlies geminimaliseerd, vooral onder uitdagende rijomstandigheden.

Met deze combinatie van kracht, efficiëntie en veelzijdigheid onderscheidt de Toyota Highlander Hybrid zich als een betrouwbare partner voor zowel dagelijkse ritten als langere reizen, zonder concessies te doen aan comfort of prestaties.

toyota-grand_highlander
hyundai-santa_fe-hybride-7-zitter

Volvo XC90

Een SUV die al jaren naam heeft gemaakt op de Europese wegen, de betrouwbare Volvo XC90. Een standaard hybride 7-zitter die bij elke uitvoering T8 op de achterzijde heeft staan. De hybride 7-zitter van Volvo begint bij € 90.795,- maar daar krijg je wel heel veel auto voor terug.

De recent vernieuwde Volvo XC90 SUV met 7 zitplaatsen biedt een perfecte combinatie van tijdloos Scandinavisch design en moderne technologie. Met soepele besturing en een vernieuwd, intuïtief vrijstaand display, staat deze luxe SUV garant voor een ongeëvenaard rijcomfort. De nieuwe luchtinlaat aan de voorkant, slanke koplampen, strak vormgegeven motorkap en de vernieuwde voorbumper en spatborden geven de iconische Volvo-stijl een eigentijdse, dynamische uitstraling.

Het nieuwe 11,2-inch touchscreen, gecombineerd met een geüpdatete en intuïtieve gebruikersinterface, zorgt voor een moeiteloze bediening van de auto. Deze update maakt elke rit nog eenvoudiger en comfortabeler.

De XC90 Plug-in Hybrid biedt verfijning en rijplezier in elke rit, dankzij het vakmanschap en de hoogwaardige materialen. Het interieur is ontworpen om optimaal comfort te bieden voor alle passagiers, terwijl de combinatie van hybride technologie en luxe zorgt voor een naadloze rijervaring.

Volvo XC80 2024 plug-in hybride standaard 7-zits
volvo-xc90-hybride-7-zitter

Mercedes GLE 350e

De Mercedes GLE 350e is een model waar je niet meteen aan denkt als je aan een hybride 7-zitter denkt maar wel een model die absoluut niet in dit rijtje kan ontbreken.

De nieuwe GLE straalt met inspirerende highlights in het exterieur, zoals de geoptimaliseerde voorzijde met een nieuwe grille die het dynamische SUV-karakter versterkt. Optioneel zijn indrukwekkende 55,9 cm (22 inch) lichtmetalen velgen beschikbaar, en het heldere panoramaschuifdak draagt bij aan het luxe rijcomfort. Fijne details, zoals de oriëntatieverlichting die een geanimeerd Mercedes-Benz-patroon op de grond projecteert bij het openen van de portieren, maken het plaatje compleet.

Met een grote actieradius en korte oplaadtijden is de GLE momenteel de grootste SUV met Plug-in Hybrid-aandrijving, verkrijgbaar met zowel een diesel- als benzinemotor. De Plug-in Hybrid-modellen hebben een ruime accu en een volledig elektrische actieradius tot 100 km, ideaal voor emissievrij rijden in de stad. Voor langere afstanden zorgt de verbrandingsmotor voor flexibiliteit en onafhankelijkheid.

Het interieur van de GLE straalt luxe uit met eersteklas comfort en hoogwaardige materialen. Het nieuwe driespaaks multifunctionele stuurwiel en de nieuwste generatie MBUX zorgen voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke rijervaring.

Daarnaast komt de GLE binnenkort ook beschikbaar in de krachtige Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ uitvoering. Deze variant combineert sportiviteit met de luxe en veelzijdigheid van de GLE, voor een dynamische rijervaring die op elk terrein indrukwekkend is.

mercedes-gle-350-e-7-zits
mercedes-gle-350-e.jpg

Ford Explorer PHEV

De Ford Explorer PHEV is een krachtige en efficiënte SUV, ontworpen voor zowel comfort als veelzijdigheid. Het biedt ruimte voor maximaal zeven personen en heeft een laadcapaciteit van 2.274 liter wanneer de stoelen zijn neergeklapt.

De hybride aandrijving, in combinatie met de 3.0 liter V6 EcoBoost-motor en 10-traps automatische versnellingsbak, zorgt voor zuinig rijden met uitstekende prestaties. Met een elektrisch rijbereik van 42 km en de mogelijkheid om in minder dan 6 uur volledig op te laden, biedt de Explorer zowel gemak als efficiëntie.

Dankzij 800 Nm koppel kan hij tot 2.500 kg trekken, ideaal voor reizen met familie of grote ladingen. De geavanceerde technologieën, zoals het terreinbeheersysteem en Adaptive Cruise Control met Stop and Go, zorgen voor een veilige en comfortabele rijervaring.

Ford Explorer PHEV 7-zits
ford-explorer-phev-7-zits

BMW 2-serie Gran Tourer

Ook het Duitse automerk BMW heeft een hybride 7-zitter is het aanbod. De BMW 2 Serie Gran Tourer biedt optioneel ruimte voor maximaal 7 personen, ideaal voor gezinnen die luxe en ruimte zoeken zonder in te leveren op stijl of prestaties. Deze ruime uitvoering van de populaire BMW 2 Serie behoudt het strakke en moderne design, terwijl het interieur flexibel is ingedeeld om comfort voor alle passagiers te garanderen, zelfs op de derde zitrij.

Onder de motorkap biedt de Gran Tourer een selectie van krachtige 3- en 4-cilinder motoren, waardoor hij een van de sportiefste modellen in zijn klasse blijft. Ondanks de toegenomen afmetingen heeft de auto een dynamische uitstraling, met opvallende sportieve details zoals de iconische nierengrille, brede luchtinlaten en de strakke lijnen die bijdragen aan zijn verfijnde, energieke voorkomen.

Binnenin biedt de BMW 2 Serie Gran Tourer een verhoogd dak voor extra hoofdruimte en slimme aanpassingen zoals verstelbare stoelen en verschuifbare zitbanken, waardoor iedereen, inclusief de passagiers op de derde rij, comfortabel kan zitten. Dit maakt de Gran Tourer niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik in de stad, maar ook voor lange vakantieritten met het gezin.

Qua technologie loopt de Gran Tourer voorop. Het geïntegreerde infotainmentsysteem biedt toegang tot functies zoals airconditioning, radio en navigatie, terwijl BMW ConnectedDrive en BMW Personal CoPilot het rijden aangenamer en veiliger maken. Of je nu een korte rit maakt of op vakantie gaat, de BMW 2 Serie Gran Tourer zorgt voor een zorgeloze en plezierige rijervaring.

Bmw 2-serie Gran Tourer 7-zitplaatsen
BMW 2-serie Gran Tourer 7 zits

Peugeot 5008

De Peugeot 5008 is een model waar iedereen wel aan denkt als we het over 7-zitters hebben.  De Peugeot 5008 Hybride 7-zitter is dé SUV voor wie ruimte, comfort en een modern design zoekt. Deze stijlvolle SUV biedt plaats aan zeven personen en combineert een robuust uiterlijk met een verrassende soepelheid en luxe. Dankzij het eigentijdse silhouet is de 5008 een vooruitstrevend voorbeeld van Peugeot’s toekomstgerichte designfilosofie. De comfortabele rijpositie en de slimme functies maken elke rit een plezier, of het nu om een korte stadsrit gaat of een lange reis.

Met de Peugeot i-Cockpit® en een hoog afwerkingsniveau ervaar je in de 5008 een intuïtieve rijervaring. De krachtige turbomotoren en Mild-Hybrid technologie zorgen voor uitstekende prestaties, terwijl het lage gewicht bijdraagt aan een efficiënte en zuinige rit. Bovendien staat de geavanceerde technologie in deze SUV garant voor maximale veiligheid en ultiem rijplezier.

Ontdek de nieuwe Peugeot E-5008, de hybride 7-zitter met een elegant en robuust design, uitgerust met de nieuwe Panoramic i-Cockpit® voor een ongeëvenaarde rijervaring.

Peugeot 5008 met 7 zitplaatsen
peugeot-5008-hybride-7-zitter

Volkswagen Tiguan All-space

Ruimte voor iedereen en alles. De nieuwe Tiguan Allspace biedt royale beenruimte en krachtige prestaties, met plaats voor 7 personen dankzij de optionele derde zitrij. De vernieuwde SUV straalt meer stijl en stoerheid uit dan ooit, onder andere dankzij de strakke LED-verlichting en zijn gedurfde design. Met slimme assistentiesystemen zorgt de Tiguan Allspace niet alleen voor extra veiligheid, maar ook voor een zorgeloze rijervaring.

De Tiguan Allspace is een toonbeeld van stijl en functionaliteit. De opvallende grille en elegante verlichting geven hem een dynamische uitstraling, terwijl de sportieve velgen en krachtige LED-achterlichten zijn karakter extra benadrukken. Standaard uitgerust met LED-koplampen en geïntegreerde LED-dagrijverlichting, valt hij direct op. Wil je nog meer uitblinken? Kies dan voor de optionele IQ.LIGHT LED Matrix-koplampen, die met je stuur meebewegen en grootlicht bieden zonder anderen te verblinden. Een stijlvolle LED-strip verbindt de koplampen, en de dynamische richtingaanwijzers geven met een vloeiende beweging duidelijk aan welke richting je opgaat. Dit zorgt voor optimaal zicht en veiligheid, zowel voor jou als voor andere weggebruikers.

volkswagen-tiguan-all-space.jpg
volkswagen-tiguan-all-space-hybride-7-zitter.

Dacia Jogger

De Dacia Jogger is wellicht niet het bekendste model in dit rijtje, maar op basis van prijs zeker wel het meest interessant! Een 7-zits configuratie heeft u al voor € 26.650,-.

De Dacia Jogger is nu ook verkrijgbaar in een hybride uitvoering, inclusief de optie voor 7 zitplaatsen. De Jogger HYBRID 140 is het eerste Dacia-model dat profiteert van de geavanceerde technologie van de Renault Group. Dit slimme gebruik van bestaande techniek zorgt ervoor dat de Jogger betaalbaar, betrouwbaar en comfortabel blijft, zoals je van Dacia gewend bent.

Met ruimte voor 7 personen biedt de Jogger HYBRID 140 volop comfort voor zowel familie als vrienden. Alle passagiers, zowel op de tweede als derde zitrij, hebben voldoende beenruimte voor een ontspannen reis. Heb je meer bagageruimte nodig? Verwijder eenvoudig de stoelen van de derde zitrij om nog meer laadcapaciteit te creëren voor al je spullen.

dacia-jogger-7-zits
dacia-jogger-7-zits-hybride

Interesse in een 7-zitter hybride?

Heeft in interesse in een van deze hybride 7-zitters? Neem dan contact met ons op, op werk dagen zijn wij bereikbaar tot 22:00. Voor elk model hebben wij een passend leaseadvies op maat. In ons uitgebreid lease aanbod vindt u al onze lease modellen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken