In 2022 deden de eerste indrukken al de ronde, en nu is hij er eindelijk officieel: de gefacelifte Lynk & Co 01 komt naar Nederland! Deze populaire plug-in hybride SUV heeft een aantal serieuze upgrades ondergaan die zowel het design, de technologie als de prestaties naar een hoger niveau tillen.

Benieuwd wat er allemaal nieuw is? Lees snel verder!

Meer kleuren en uitrustingsopties

Waar de Lynk & Co 01 voorheen slechts beschikbaar was in een beperkte selectie uitvoeringen en kleuren, zijn er nu meer mogelijkheden om je auto te personaliseren. Zo is er de optie om de auto uit te rusten met stoere zwarte velgen.

Daarnaast worden er drie nieuwe kleuren geïntroduceerd: Mineral Green Metallic, Crystal White en Sparkling Black. Deze nieuwe kleurenopties geven de Lynk & Co een frisse, moderne uitstraling.

Groene Lynk & Co 01 facelift

Gaat het design veranderen?

Hoewel we nog niet alle details kennen van het vernieuwde design aan de achterkant van de Lynk & Co 01, is er één ding zeker: de LED-achterlichten worden volledig herzien. Dit geeft de auto een moderne en onderscheidende look, zeker in combinatie met de andere designupdates. Verwacht dat de achterkant van de Lynk & Co 01 een meer verfijnde, maar toch robuuste uitstraling krijgt. Verdere details over het achterdesign zullen naar verwachting binnenkort onthuld worden.

Technologische innovaties

Een van de grootste verbeteringen bij de gefacelifte Lynk & Co 01 is de upgrade in technologie. Achter het stuurwiel zijn er meerdere aanpassingen doorgevoerd die de rijervaring verbeteren:

  • Fysieke knoppen op het stuur keren terug, wat de bediening eenvoudiger en intuïtiever maakt.
  • Het bestuurdersdisplay is verbeterd en levert nu beeld in HD-kwaliteit, wat zorgt voor een scherpere en meer gedetailleerde weergave van rijinformatie.
  • Het nieuwe infotainmentscherm belooft een van de krachtigste CPU’s in de auto-industrie te hebben. Hierdoor zullen functies sneller en soepeler reageren, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.
Lynk & Co 01 interieur vergelijk

Meer vermogen en zuiniger

De vernieuwde Lynk & Co 01 zet ook in op betere prestaties. Het vermogen is opgevoerd met 15 pk, waardoor de auto nu een totaal van 276 pk levert. Dit zorgt voor een sportievere rijervaring, zonder dat het elektrische rijbereik van 75 kilometer verandert.

Daarnaast is de auto efficiënter geworden. Het verbruik volgens de WLTP-cyclus is gedaald van 1,2 l/100 km naar 0,9 l/100 km. Dit betekent dat de Lynk & Co 01 niet alleen krachtiger is, maar ook zuiniger rijdt. Dit maakt hem een aantrekkelijke keuze voor mensen die zowel willen besparen op brandstofkosten als een milieuvriendelijke auto willen rijden.

Populariteit in Nederland

De Lynk & Co 01 heeft zich in korte tijd weten te vestigen als een populaire keuze op de Nederlandse markt. In 2021 werden er al 3.297 Lynk & Co’s op kenteken gezet, en in 2022 steeg dit aantal met 2.549 extra auto’s. Vorig jaar alleen al werden er 6.109 Lynk & Co’s geregistreerd in Nederland. Met de facelift lijkt dit succesverhaal zich voort te zetten, mede dankzij de verbeterde prestaties, het moderne design en de uitgebreide technologie.

De exacte prijzen van de nieuwe Lynk & Co 01 zijn op dit moment nog niet bekend.

In de tussentijd kun je alvast ons huidige leaseaanbod bekijken en de verschillende modellen ontdekken die we te bieden hebben.

Voor meer informatie of vragen staan onze ervaren adviseurs klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken