Hoeveel mag mijn Tesla Model Y Trekken? Wat is het trekgewicht van de Tesla Model Y? Vragen die wij steeds vaker krijgen. De Tesla Model Y is razend populair in Nederland en de andere Europese landen, niet gek dat deze vraag voor komt. In de blog geven we antwoord op de vraag: wat is het trekgewicht van de Tesla Model Y?

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Elke uitvoeringen heeft zijn unieke kenmerken. Laten we per model kijken naar het trekgewicht.

Tesla Model Y 1.600 kg trekgewicht

Trekgewicht Tesla Model Y RWD

Het basis model van de Tesla Model Y is de RWD ook wel Standard Range genoemd. De RWD-variant heeft een actieradius van 455 km WLTP en sprint in 6,9 seconden van 0-100 km/u. De Model Y RWD heeft een trekgewicht van 1.600 kilo.

Trekgewicht Tesla Model Y Long Range RWD

Een stap hoger in de prijslijst vinden we de Long Range RWD. Met maar liefst 600 kilometer actieradius doet hij zijn naam ook echt eer aan. Binenn 5,9 seconden sprint je van 0-100km/u. Ook bij de Tesla Model Y Long Range RWD bedraagt het trekgewicht 1.600 kilo.

Trekgewicht Tesla Model Y Long Range AWD

De Long Range AWD heft een stuk minder actieradius dan de RWD variant. De actieradius bedraagt 533 km WLTP. Door de AWD aandrijving heb je dan wel weer een snellere acceleratie, in slechts 5,0 seconden bereik je een snelheid van 100 km/u. De Tesla Model Y Long Range AWD heeft ook een trekgewicht van 1.600 kilo.

Trekgewicht Tesla Model Y Performance

Het topmodel van de Tesla Model Y is natuurlijk de Performance variant. 0-100 km/u in slechts 3,7 seconden en 514 km actieradius WLTP. Ook dit model doet niet onder op basis van trekgewicht. De Tesla Model Y Performance heeft namelijk een trekgewicht van 1.600 kilo.

Op alle uitvoeringen van de Tesla Model Y is dus een trekhaak mogelijk! Het trekgewicht ongeremd bedraagt bij alle modellen 750 kg en het trekgewicht geremd bedraagt 1.600 kg. De maximale kogeldruk is 72 kg.

Trekgewicht Tesla Model Y

Tesla Model Y Configurator

In de Tesla calculator kun je de trekhaak toevoegen voor een meerprijs van € 1.350,- extra. Het betreft een sterke trekhaak van staal, klasse 2. Uiteraard is deze accessoire mee te nemen in de leaseconfiguratie.

Welke caravan kan een Tesla Model Y trekken?

Als de Tesla Model Y nou wel of niet jouw caravan mag trekken is dus afhankelijk van het gewicht en eventuele belading van de caravan. Wettelijk heeft het model voldoende trekvermogen. Let op, een BE-rijbewijs is noodzakelijk om te hebben. Het verbruik zal wel flink oplopen met een zware caravan, het zal ongeveer op 32 kWh/100 km uitkomen.

Bekijk onze uitgebreide over het trekgewicht van alle elektrische auto’s, sommige auto’s kunnen tot wel 2.500 kilo trekken!

Tesla Model Y leasen

Bij Fleximo is de populaire Tesla Model Y uiteraard ook met trekhaak te leasen. De prijs kan volledig mee worden genomen in het leasebudget. Voor meer informatie kunt ook contact opnemen met onze leaseadviseurs. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tot 22:00!

Trekhaak Tesla Model Y configuratie

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken